Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر-گروه هنر-نیوشا روزبان: بیست و دومین بازار فیلم ایران که در حاشیه سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار شد و امروز به کار خود پایان خواهد داد، فرصتی بود برای عرضه فیلم‌های ایرانی و خارجی به خریداران و دیدار و گفتگو میان شرکت‌های پخش و نمایندگان کشورهای مختلف.

اما این دوره از بازار فیلم ایران تا چه اندازه توانست موفق عمل کند و رضایت ۲ گروه خریدار و فروشنده را جلب کند؟ بازاری که با حضور ۴۰ شرکت‌کننده داخلی و خارجی، ۶۰ خریدار، نمایندگان جشنواره‌های مختلف و شرکت‌های فیلمسازی از ۲۹ فروردین تا ۳ اردیبهشت در پردیس چارسو برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش با تعدادی از فروشندگان و خریداران ایرانی و خارجی به گفتگو نشستیم تا ارزیابی خود نسبت به برگزاری این بازار را ارائه دهند، همچنین فاطمه جواهرساز مدیر بیست و دومین بازار فیلم ایران درباره روند برگزاری این دوره نکاتی را مطرح کرد.

نیازمند یک کاخ جشنواره مستقل هستیم

وحید اسفندیاری مدیر شرکت پخش بین‌المللی «ایریماژ» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کیفیت برگزاری این بازار در قیاس با بازارهای بین‌المللی جشنواره‌های جهانی گفت: به دلیل شرایط خاصی که داریم که از آن جمله می‌توان به نبود یک کاخ جشنواره، نبود امکان نمایش همه فیلم‌ها و محدودیت بودجه اشاره کرد، هیچگاه نمی‌توانیم جشنواره جهانی فیلم فجر و در کنار آن بازار فیلم را با جشنواره فیلم کن و یا بازار فیلم آمریکا مقایسه کنیم.

وی گفت: در حال حاضر با حضور رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر رویکرد این رویداد فرهنگی و هنری تغییر کرده و تمرکز بیشتری روی کشورهای منطقه و کشورهای اطراف داشته است.

این کارشناس سینما تاکید کرد: در این جشنواره سعی شده است، آثار خوب و قابل تأملی از کشورهایی مانند تاجیکستان، افغانستان، گرجستان که معمولاً در جشنواره‌هایی مانند کن و برلین دیده نمی‌شوند، کشف و پیدا شود. نباید فراموش کرد که بسیاری از فیلم‌ها نیز وجود دارد که به جشنواره‌های مطرح راه پیدا نمی‌کنند ولی آثار بسیار خوبی هستند. البته این را هم نباید فراموش کرد که جشنواره جهانی فیلم فجر تمرکز چندانی روی فیلم‌هایی با مخاطب گسترده‌تر ندارد و بیشتر به دنبال آثاری خاص و با موضوع‌های متفاوت است.

اگر زمان برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر، به گونه‌ای تغییر کند که همزمان با برگزاری چندین رویداد مهم هنری در جهان نباشد، بی شک تلاش برگزارکنندگان جشنواره بیشتر دیده می‌شود اسفندیاری که پیش از این تجربه مدیریت بازار فیلم در دوره‌های گذشته را داشته است، توضیح داد: بازار فیلم به دلیل محدودیت در تبادل مالی موجود بین ایران و بسیاری از کشورها، کمی محدودتر برگزار شده است، تأکید می‌کنم که رویکرد در برگزاری بازار نیز با تغییراتی همراه بوده است، به عنوان مثال در گذشته که بازار فیلم برگزار می‌شد، تمرکز بیشتر روی دیده شدن فیلم‌های ایرانی توسط شرکت کنندگان، نمایندگان جشنواره‌های خارجی و خریداران بود. در نتیجه در آن دوران بخش بین‌الملل چندان اهمیتی نداشت و تنها برای اینکه جنبه بین‌المللی به آن داده شود، بخشی با عنوان آسیا در نظر گرفته شده بود تا برخی از آثار در آن بخش به نمایش گذاشته شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمرکز دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر این است که مهمانان خارجی در کنار تماشای فیلم‌های ایرانی، آثار خارجی که امکان دیده شدن آن در جشنواره و یا دیگر بازارهای بین‌المللی وجود ندارد، را هم ببینند. به همین دلیل سعی می‌کند تا آثار خوبی را انتخاب کند.

مدیر شرکت پخش بین‌المللی «ایریماژ» بیان کرد: معتقدم بازار فیلم و جشنواره جهانی فیلم فجر سال به سال پیشرفت می‌کند و سعی می‌شود مهمانان جدیدتر و مهمتر برای حضور در جشنواره دعوت شوند. البته در این میان مشکلاتی نیز وجود دارد، در واقع به این دلیل که تاریخ برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر نزدیک به برگزاری جشنواره کن است و یکی از بازارهای مهم فیلم نیز در همین دوره زمانی برگزار می‌شود، بسیاری از کمپانی‌ها خود را برای حضور در این جشنواره‌ها آماده می‌کنند، در نتیجه جشنواره جهانی فیلم فجر باید خیلی برای یک خریدار اهمیت داشته باشد که در این جشنواره حضور پیدا کند و همین مساله سبب می‌شود تا در این زمینه برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر به آن نتیجه‌ای که می‌خواهند نرسند.

وی تاکید کرد: اگر زمان برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر، به گونه‌ای تغییر کند که همزمان با برگزاری چندین رویداد مهم هنری در جهان نباشد، بی شک تلاش برگزار کنندگان جشنواره بیشتر دیده می‌شود.

اسفندیاری با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اتفاقاتی که در این بازار رخ داده ، تمرکز روی شرکت‌های دیجیتالی است، توضیح داد: این شرکت‌ها شامل اکران و نمایش فیلم از طریق VOD ها است، در این میان برخی از شرکت‌های ایرانی نیز در این رویداد حضور دارند که می‌تواند یکی از نقاط قوت جشنواره و بازار جهانی فیلم فجر باشد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه خرید فیلم‌های خارجی با توجه به وضعیت دلار برای ایران غیرممکن شده است، کمپانی‌های خارجی به دلیل نبود تقاضا، کمتر در این جشنواره حضور پیدا می‌کنند، البته این مساله در بحث خرید آثار ایرانی نیز صدق می‌کند.

اسفندیاری گفت: در نهایت باید بگویم که این جشنواره و در کنار آن بازار فیلم بسیار موفق است و رضا میرکریمی به عنوان دبیر جشنواره یک فرد ایده پرداز است و همیشه به دنبال ایجاد موقعیت جدید است. اگر این امکان وجود داشت که یک کاخ جشنواره در کشور ساخته می‌شد، موفقیت‌های بیشتری به‌دست می‌آورد، مانند جشنواره فیلم «پوسان» که یک کاخ جداگانه دارد که همه چیز برای مهمانان قابل دسترس است.

خریداران کمتری برای فیلم کوتاه حضور داشتند

هادی علی پناه مدیر شرکت پخش «فیدان» نیز بیان کرد: در این دوره از بازار فیلم، تعداد مهمانانی که در حوزه تخصصی ما یعنی فیلم کوتاه فعالیت می‌کنند، کمتر از سال‌های قبل است، یکی از دلایل این امر این است که مهمان‌ها یا به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانند در بازار حضور داشته باشند و یا تمایلی به حضور در ایران ندارند. متأسفانه مساله تحریم تنها اقتصاد و سیاست را در برنمی‌گیرد و به فرهنگ و هنر کشور نیز ضربه می‌زند.

وی تاکید کرد: البته این مشکل تنها در بازار فیلم تأثیرگذار نبوده است، بلکه در بخش بین‌المللی فیلم‌های کوتاه در زمینه ارتباط با شرکت‌ها و جشنواره‌های خارجی با مشکل مواجه شده‌ایم و ما را نسبت به گذشته محدود کرده است، تاکید می‌کنم که بسیاری از مهمانان خارجی علاقه‌مند به حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر هستند، اما با مشکلات و محدودیت‌هایی مواجه هستند.

علی پناه گفت: در این دوره از بازار فیلم، ۷ اثر جدید و ۳ اثر از سال قبل را در بازار فیلم ارائه کرده‌ایم که از این میان ۳ فیلم که حضور بین‌المللی موفق‌تری داشتند بیشتر موردتوجه قرار گرفته است.

تبلیغات منفی؛ نتیجه مثبت

فاطمه جواهرساز مدیر بیست و دومین بازار فیلم ایران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برنامه‌ای که برای برگزاری بازار فیلم ارائه کردم شامل این بود که مواردی که فکر می‌کردم در برگزاری بهتر بازار مناسب است را ارائه کنم. ما بیست و دومین دوره بازار فیلم را در حالی برگزار کردیم که کاملاً در منطقه شناخته شده است.

وی درباره فرآیند حضور مهمانان و فعالان بین‌المللی بازار فیلم در این رویداد توضیح داد: بعد از ایمیل‌های اولیه‌ای که برای شرکت‌ها و خریداران خارجی ارسال کردیم، پاسخ‌های مثبتی دریافت کردیم که این نشان دهنده محبوبیت این بازار در منطقه است. شاید بسیاری از افراد تلاش می‌کنند که ایران در منطقه دیده نشود و تبلیغات منفی علیه ایران و این جشنواره کردند، اما کسانی که ایران را تجربه کرده‌اند با اشتیاق در بازار و جشنواره شرکت کردند، یکی از اهدافی که در این بازار در نظر گرفته بودم این بود که بتوانیم خریدارانی که تمایل به شرکت در بازار فیلم ایران را داشتند، از برنامه و محتوای بازار مطلع شوند. به این معنا که پیش از حضور در بازار بدانند که چه فیلم‌ها و آثاری را قرار است ببینند.

وی ادامه داد: بر همین اساس و بعد از ارسال دعوت‌نامه به خریداران و دریافت پاسخ مثبت از سوی آنها، اطلاعات تمام شرکت کنندگان و پخش‌کنندگان داخلی و صاحبان آثار را با جزئیات کامل به صورت فایل پی دی اف برای آنها ارسال کردیم تا آنها با آگاهی بیشتری در بازار حضور داشته باشند. همچنین آدرس ایمیل خریداران را در اختیار پخش‌کنندگان ایرانی قرار دادیم تا پیش از برگزاری بازار قرار ملاقات‌های خود را هماهنگ کنند.

شاید بسیاری از افراد تلاش می‌کنند که ایران در منطقه دیده نشود و تبلیغات منفی علیه ایران و این جشنواره کردند، اما کسانی که ایران را تجربه کرده‌اند با اشتیاق در بازار و جشنواره شرکت کردند مدیر تأمین برنامه شبکه امید توضیح داد: خوشبختانه علی رقم تبلیغات منفی که نسبت به برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر صورت گرفت، خریداران خوبی در بازار حضور پیدا کردند، در این دوره از بازار خریدارانی از ۲۱ کشور حضور داشتند و امیدوارم که در دور بعدی بازار بتوانیم شرایط بهتری را برای حضور خریداران مطرح فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: سینمای ایران، سینمای بسیار خوبی است و آثار بسیار خوبی در حوزه مستند تولید می‌شود. همچنین سطح تولید انیمیشن‌ها در ایران بسیار بالا رفته است و باید این آثار و تولیدات در بازارهای جهانی عرضه و معرفی شود.

جواهرساز درباره حضور کشورهای خارجی در این بازار توضیح داد: ۱۱ کشور در بازار فیلم ایران غرفه داشتند که از آن جمله می‌توان به کشورهایی از آلمان، انگلستان، ترکیه، آمریکا اشاره کرد، ما تمام سعی خود را کردیم تا بازار خوب و با درجه کیفی بالایی برگزار کنیم. جشنواره جهانی فیلم فجر نیز آثار بسیار خوبی ارائه کرده است و مورد استقبال مهمانان خارجی قرار گرفته است.

مخاطب عام در چین سینمای ایران را نمی‌شناسند

ویویان جانگ نماینده کشور چین هم که به عنوان خریدار در این بازار حضور داشته است در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این دوره از بازار فیلم ایران، برای خرید تعدادی از آثار ایرانی و نمایش این فیلم‌ها در چین حضور پیدا کرده‌ام. در حال حاضر هر فیلمی را که انتخاب و خریداری کنیم برای شرکت در جشنواره‌های فیلم در چین در نظر می‌گیریم و بعد از آن برای شبکه‌ها در نظر گرفته می‌شود.

وی توضیح داد: از بین آثاری که تا امروز دیده‌ام ۵ فیلم که شامل یک فیلم مستند و ۴ فیلم سینمایی است را برای خرید انتخاب کرده‌ام و منتظر هستم تا شرکت مورد نظر خرید آن را تأیید کند.

جانگ توضیح داد: فکر می‌کنم این بازار بسیار خوبی است به این دلیل که فیلم‌های خوبی برای خرید به ما ارائه شده است و می‌توانم آثار مناسبی را برای چین خریداری کنم. یکی از اتفاقاتی که در این بازار رخ داده است این است که آثار ارائه شده در بازار با کیفیت بسیار خوبی ارائه شده است.

وی گفت: علاقه‌مندان به سینما در چین، از سینمای ایران و آثار هنرمندان ایرانی استقبال می‌کنند، اما این فیلم‌ها در میان مخاطبان عام چندان شناخته شده نیست و بیشتر فیلم‌های آمریکایی مورد استقبال قرار می‌گیرد. البته این را هم باید بگویم که در چنین شرایطی برای اکران فیلم‌های ایرانی در چین با محدودیت‌هایی مواجه هستیم چرا که مخاطب عام استقبال چندانی از آن نمی‌کند.

مردم بلغارستان عاشق سینمای ایران هستند

نورا اولکادری نماینده شرکت «ساووج فیلم» از بلغارستان نیز بیان کرد: به نمایندگی از یک شرکت فیلمسازی فلسطینی که در کشور بلغارستان تأسیس شده است، در بازار فیلم ایران حضور دارم و تعدادی از آثار این شرکت را برای فروش در این بازار عرضه کردیم که از آن جمله می‌توان به فیلم «مریم مقدس» ساخته این شرکت فیلمسازی فلسطینی اشاره کرد که مورد استقبال و توجه در این بازار قرار گرفته است. البته کارگردانی که این شرکت را در بلغارستان تأسیس کرده است یک استودیو بزرگ فیلمسازی نیز در این کشور ایجاد کرده است که بخشی از سکانس‌های فیلم‌های خود را در این استدیو فیلمبرداری کرده است.

وی ادامه داد: بسیاری از علاقه مندان سینما در بلغارستان عاشق فیلم‌های ایرانی هستند به خصوص فیلم‌های زنده یاد عباس کیارستمی مورد علاقه مردم است. می‌توانم بگویم مردم بلغارستان سینمای ایران را به خوبی می‌شناسند و از آن لذت می‌برند.

اولکادری در پایان گفت: این اولین تجربه من برای حضور در این بازار بود و فکر می‌کنم بازار تأثیرگذاری است و به راحتی توانستیم با شرکت‌های ایرانی برای فروش آثار خود ارتباط برقرار کنیم. امیدوارم شرایطی فراهم شود که کارگاه‌های آموزشی برای همه مهمانان خارجی قابل استفاده باشد و ما نیز بتوانیم از این کارگاه‌ها استفاده کنیم.

کد خبر 4596936 نیوشا روزبان

منبع: مهر

کلیدواژه: سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر بازار فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۴۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»

نمایشگاه زیست بوم چری به زودی با هدف همسازی آینده ای از سفرهای سبز با همراهی مشتریان از راه خواهد رسید. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نمایشگاه خودرو 2024 پکن از روز پنجشنبه، 6 اردیبهشت 1403، با حضور غول‌های خودروسازی چینی و دیگر خودروسازان مطرح جهان آغاز به کار کرد. شرکت چری یکی از چند خودروساز معروف چینی به شمار می‌رود که با چندین خودرو هیبریدی و برقی به میدان آمده است. در ادامه به معروف‌ترین آنها اشاره می‌شود.

چری تیگو 4

ام‌وی‌ام X55 پرو یکی از کراس‌اوورهای محبوب مدیران‌خودرو بود که تیگو 4، نسخه فیس‌لیفت یا به‌نوعی ارتقایافته X55 پرو محسوب می‌شود. این خودرو روز جاری از سوی شرکت چری رونمایی شد که شباهت بسیاری به فونیکس تیگو 7 پرو دارد و احتمالاً در ماه‌های آینده نیز نسخه‌های فول تیگو 4 با همکاری مدیران‌خودرو وارد بازار ایران می‌شود.

مطالعه بیشتر: لوکس‌ترین کراس‌اوور هیبریدی چری رونمایی شد/ نمایش تیگو 9 در نمایشگاه پکن

چری تیگو 8 جدید

نسخه فیس‌لیفت و بهبودیافته چری تیگو 8 در نمایشگاه خودرو 2024 پکن به نمایش درآمد. این خودرو از لحاظ ظاهری بهبود چشمگیری نسبت به نسل قبلی خود پیدا کرده و می‌توان گفت به‌روزتر شده است. تیگو 8 فیس‌لیفت احتمالاً مشخصات فنی مشابه با نسخه قبلی خود داشته باشد.

مطالعه بیشتر: حضور «مدیران خودرو» در نمایشگاه خودرو پکن

تیگو 9 پلاگین هیبرید

چری روز گذشته از تیگو 9 پلاگین هیبرید هم رونمایی کرد که در صورت ورود به بازار ایران، احتمالاً لوکس‌ترین کراس‌اوور زیربرند فونیکس محسوب شود. طبق اعلام چری، مصرف سوخت این خودرو به صورت ترکیبی 5.2 لیتر در هر 100 کیلومتر بوده و حداکثر مسافت قابل پیمایش آن با یک بار شارژ کامل به 1400 کیلومتر می‌رسد.

i Car 03 T

Chery iCar 03T نسخه اصلاح‌شده و ارتقایافته iCar 03 است که در اوایل سال جاری میلادی به فروش رسید. این خودرو که از لحاظ ابعادی در رده کراس‌اوورهای آفرودی طبقه‌بندی می‌شود، قرار است با دو نسخه تک‌موتوره و دوموتوره وارد بازار شود که هر دو نسخه تمام‌برقی خواهند بود.

نسخه تک‌موتوره قادر است حداکثر 181 اسب‌ بخار و 220 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند؛ اما با اضافه شدن موتور دوم، حداکثر قدرت به 275 اسب‌ بخار و گشتاور به 385 نیوتن‌متر می‌رسد.

Omoda E5

اومودا E5 نسخه برقی کراس‌اوور اومودا 5 به شمار می‌رود که در ایران با نام فونیکس FX شناخته می‌شود. در صورت ورود این خودرو به بازار داخل کشور، احتمالاً با نام فونیکس FX برقی و در زیربرند فونیکس NEV به فروش می‌رسد.

در بخش طراحی، این خودرو کاملاً شبیه به فونیکس FX است، با این تفاوت که قسمت جلوپنجره به صورت کلی حذف و این بخش به جزئی از سپر جلو تبدیل شده است.

اکسید E08

برند اکسید یکی از زیربرندهای لوکس چری به شمار می‌رود که اکسید E08 به عنوان کانسپت ون برقی این شرکت در غرفه چری به نمایش درآمد. به گفته شرکت سازنده، طراحی عجیب و فضایی E08 از پروانه الهام گرفته شده است و احتمال می‌رود از سال آینده، با قیمت حدودی 35 هزار دلار وارد بازار شود.

جیکو J7

یکی دیگر از شرکت‌های زیرمجموعه گروه چری، برند Jaeco است که قرار است در بازار ایران با نام لوکانو 7 عرضه شود. لوکانو در بازار ایران یکی از زیربرندهای جدید گروه ماموت به شمار می‌رود. پلتفرم این خودرو با فونیکس تیگو 7 پرو مشترک است و از این بابت می‌تواند خیال بسیاری از خریداران لوکانو 7 را به دلیل ناشناس بودن این برند راحت کند.

محصولات جتور

جتور X70 پلاس فیس‌لیفت و جتور L7 دو محصول از زیربرند جتور در نمایشگاه خودرو پکن بودند که مالک اصلی این برند نیز شرکت چری است. جتور X70 پلاس در حقیقت همان فیدلیتی پرستیژ است که اخیراً از سوی گروه بهمن در ایران عرضه شد و هم‌اکنون خودروساز چینی قصد دارد نسخه فیس‌لیفت آن را وارد بازار کند.

جتور L7 یکی دیگر از کراس‌اوورهای هیبریدی چری در نمایشگاه خودرو پکن بود که با دو نسخه پنج‌نفره و هفت‌نفره وارد بازار می‌شود.

حفاظت از محیط‌زیست، تعهد چری در نمایشگاه خودرو 2024 پکن

چری، خودروساز چینی، در نمایشگاه پکن 2024 حضور پررنگی داشت و بر تعهد خود به نوآوری، فناوری و پایداری تاکید کرد. این شرکت از برنامه‌های خود برای توسعه بیشتر خودروهای الکتریکی و هیبریدی و همچنین کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای رونمایی کرد.

چری با معرفی نسل چهارم پلتفرم QPower، قصد دارد گامی بلند در جهت تحول صنعت خودروسازی و حرکت به سمت دنیایی پایدار بردارد. این پلتفرم نوآورانه که به طور خاص برای خودروهای بدون آلاینده طراحی شده، انعطاف‌پذیری فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهد و می‌تواند طیف وسیعی از پیشرانه‌ها از جمله خودروهای الکتریکی، موتورهای احتراق داخلی با آلایندگی کم، مدل‌های هیبریدی و حتی خودروهای پیل سوختی هیدروژنی را پشتیبانی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم/ جنگ سایه‌ها بین ایران و اسرائیل
  • کشتی‌گیران اسرائیلی به دلیل تحریم ترکیه، از حضور در المپیک پاریس محروم شدند
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است